ÜLÉSEZETT A NYUGDÍJASOK ELNÖKSÉGE

Nyomtatás
Megjelent: 2015. máj. 27. szerda

Gozman Józsefné társelnök 2015. május 15-én 10.30 órára összehívta az MKKSZ Országos Nyugdíjas Tanács (MKKSZ ONYT) Elnökségének ülését. A napirend szerint több fontos ügyet kellett megbeszélniük és meghozni a szükséges döntéseket.

Az alábbi témákat beszélték meg az ülésen:

-          beszámoló tervezet az ONYT 2014.évi és a 2015. év I. félévi munkájáról,

-          az ONYT vezetésének ésszerűsítése, szervezeti rendszerének módosítása,

-          a 2015 évi ONYT szakmai képzése,

-          HÍRVIRÁG című tájékoztató hírlevél indítása,

-          a SZEF „Idősügyi nyugdíjas program”tervezet véleményezése.

A megjelent 5 fő elnökségi tag elfogadta a társelnök asszony javaslatát és az ülés vezetésével Csonka Béla elnökségi tagot bízta meg.

A határozatképes elnökség elfogadva a napirendi pontok sorrendi módosítását nekilátott az érdemi munkának.

Az írásos beszámoló tervezet tárgyszerűsége, tartalma és terjedelme kiváltotta a jelenlévők egyetértését, elismerését, Bukta Tibor kiegészítő megjegyzése, Weisz Zoltán elismerő szavai megalapozták az egyhangú (5 igen) szavazással hozott döntést: az elnökség terjessze a tanács (ONYT) következő ülése elé az általa elfogadott és támogatott beszámolót.

A társelnökasszony kérésére dr. Sárfi Ildikó ONYT tag áttekintette a SZEF időügyi program tervezetét, véleményét írásos anyagba tárta az elnökség elé. Álláspontja szerint erősítendő lenne a tervezet „közszférás” jellege, kompromisszumra való hajlandósága. Kezdeményezni javasolja, hogy a jogállási törvényekben jelenjen meg az idősügy.

A meghívottként jelen lévő Fehér József SZEF alelnök hangsúlyozta, hogy a jelzett anyag a SZEF XI. Kongresszusára készült dokumentumok egyike, annak érdemi befolyásolása már csak az esetleges kongresszusi vitában valósulhat meg.

E napirendi pont keretében adott tájékoztatót az alelnök úr a kongresszus előkészületi munkálatairól, a lebonyolítás rendjéről, az ünnepélyes jellegéről (SZEF alapításának 25 éves évfordulója), valamint a személyi kérdésekről.

Csonka Béla az ONYT Szervezési Bizottságának írásos anyagát egészítette ki szóban, a koordinátori rendszer szervezéséről, az ONYT szervezeti rendszerének ajánlott változatairól, nem kis vitát generálva ezzel. A bizottság felmérése, a tanácstagok álláspontjai, a vita tartalma csak erősítette a változtatás szándékát. Weisz Zoltán kételyeit megfogalmazva erősítette az országos lefedettség igényét, szükségesnek tartva a kisebb létszámú döntéshozó testületek felállítását. Gozman Józsefné társelnök támogatta a koordinátori rendszert és javasolta a 2 alelnök választását. Az érdemi vitát követően az elnökség elfogadta a módosításokkal pontosított határozati javaslatot.

A szakmai képzés írásos anyagát áttekintve, úgy ítélte meg az elnökség, hogy támogatás és finanszírozás esetén jól szolgálja majd a további tanácsi tevékenységet. Határoztak a tanács soros ülésének idei szervezéséről és a beszámoló, valamint a szervezetmódosító napirend érdemi tárgyalásra ajánlásáról.

Elfogadták a HÍRVIRÁG tájékoztató hírlevél szerkesztési szándékát (a bemutatott minta tetszett) és elveit, a fejléc kialakításra tett javaslatot, erősítették a Kommunikációs Bizottságot a feladat végrehajtásában.

Gozman Józsefné zárszavában bizonyos területek áttekintését (jogsegély), vállalt feladatok mielőbbi megvalósítását kérte, kifejezve reményét, hogy a következő időszakban hatékonyabb munkavégzés és együttműködés valósulhat meg az eredmények érdekében.

         Csonka Béla

MKKSZ ONYT elnökség tagja

 

   

 

 


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában