Nem szóltak a közszolgáknak az elköltöző miniszteriumokról

Nyomtatás
Megjelent: 2014. június 24. kedd

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről, amelyről eddig semmilyen hivatalos információt nem kapott - mondta Árva János elnök a Népszabadságnak.


A lap hétfői számában a szakszervezeti vezető elmondta, hogy korábban az illetményalap emelésének ügyében már kezdeményezték az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács összehívását, és ezen szerinte a minisztériumok költöztetésének kérdését is meg kellene vitatni.

Árva János a Klubrádiónak elmondta, eddig nem egyeztettek velük, nem tudják, hogy a személyi állományt hogy érinti a költözés. Hozzátette, attól félnek, hogy létszámcsökkentést hajtanak végre és helyi lakosoknak adnak munkát. A szakszervezeti vezető reméli, hogy aki nem fogadja el az áthelyezést, az gondoskodó elbocsátásban részesül, de félő, hogy nehéz körülmények közé kerülhetnek, még munkanélkülivé is válhatnak

Az volna igazi, ha a teljes állomány átkerülne – tette hozzá.

Elmondta, eddig csak a sajtóból értesültek arról, hogy a Miniszterelnökséghez telepített vidékfejlesztési államtitkárság, a földművelésügyi és a honvédelmi tárca lenne érintett a kötözésben, s a szervezetek Kecskeméten, Debrecenben és Székesfehérvárott folytatnák működésüket.

A szakszervezet úgy tudja, a kormányzat hatásvizsgálatot készít, de szerintük az vizsgálat nélkül is nyilvánvaló, hogy országos főhatóságok költöztetése tízmilliárdos nagyságrendű kiadást jelent, amit még növelne a munkavállalók költöztetésével kapcsolatos kiadás. Ezt a pénzt pedig az elnök szerint célszerűbb lenne munkahelyteremtésre, vagy illetményemelésre fordítani.

(Népszabadság/Klubrádió)


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában