Sok programmal és jókedvüen működik Szegeden az MKKSZ Senior Klubja

Nyomtatás
Megjelent: 2014. március 12. szerda

Megyei titkárunk Farkas Andrea kezdeményezésére 2012 decemberében 12 fő részvételével alakult meg az MKKSZ SENIOR KLUB SZEGED. Az azóta eltelt idő alatt a tagok létszáma folyamatosan növekedett, jelenlegi létszámunk 26 fő. A Klub tagjai nyugdíjasok, valamennyien tagjai az Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ). Tagjaink jellemzően szegediek, de vannak közöttünk, akik más településeken élnek: Makón, Csongrádon, Röszkén, Üllésen, Domaszéken, Hódmezővásárhelyen. Legnagyobb létszámban a munkaügyi központokból és kirendeltségeitől jöttek, de csatlakoztak hozzánk pl. a Szegedi Egyetemről, a Biológiai Kutató Intézettől, és a Vakok Intézetétől is.


A klub tagjai kéthetente találkoznak, minden második találkozásra valamilyen programmal készülünk. A programokat igyekszünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon az érdeklődésének megfelelőt.

Az elmúlt évben kirándulni voltunk Erdélyben, Maros-parti sétát szerveztünk, meglátogattuk Szegeden az alsóvárosi Ferences Templom és Kolostort, Sándorfalván egyik tagunk kertjében egész napos kerti partit szerveztünk. Tagjaink több alkalommal vettek részt színházi előadásokon, Budapesten és Szegeden, valamint megnéztük Szegeden a Munkácsy Mihály kiállítást. Megtekintettük tagjaink, Juhász Erzsébet fotó és Kelemen Márta selyemfestés kiállítását is.

Az elmúlt időszakban meghívott vendégeink is voltak: Szilágyimé Bay Lujza, a Rendőrség volt osztályvezetője a bűnmegelőzésről, dr. Barabás Katalin egyetemi docens a hospice-szel kapcsolatban tartottak részünkre érdekes előadásokat. Különleges élmény volt a Kakujáné Söszler Gertrúd által tartott bemutató a hangtálakról és az ezt követő hangfürdőzés.

Tagjaink tartottak ismeretterjesztő előadásokat az érdeklődő senioroknak Portugáliáról, Törökországról, a Torinói halotti lepelről, kóstolóval egybekötött tájékoztatót a gyógynövényekről és azok hatásairól. Főzőiskolában együtt tanultuk a kínai ételek elkészítésének módszereit, kétszer filmvetítésen is részt vettünk.

Évente két alkalommal tartunk névnapi összejövetelt, s ezen kívül megünnepeljük a húsvétot és a karácsonyt is. Ezekre az összejövetelekre is hívunk vendégeket, hol a télapó, hol egy hastáncosnő, arcmasszírozó lepi meg a jelenlévőket. A különböző célú rendezvényekre csodálatos süteményekkel és az alkalomhoz illő versekkel, köszöntőkkel készülnek tagjaink. Nagy sikere van a farsangi összejöveteleknek, valamennyien jelmezbe öltözve búcsúztatjuk a telet. Ebben az évben már saját felajánlású tombolával tettük izgalmasabbá az estét.

A programmentes találkozásokat is igyekszünk változatossá tenni, hastáncolunk, karaoke-zunk, activity-t játszunk, keresztrejtvényt fejtünk. Ebben az évben új kezdeményezés, hogy egy-egy fél órás zenei blokkot állítunk össze. Első alkalommal az Aida történetének bemutatása és néhány zenei rész lejátszása történt meg.

Egészségünk megőrzése érdekében szervezett keretek között hallásvizsgálaton vettünk részt.  Lehetőségeinkhez képest segítjük egymást, cukkinit, csicsókát, különböző zöldség- és virághagymákat, magokat ajánlottunk fel az érdeklődők számára.

Igyekszünk fenntartani a kapcsolatot volt munkahelyeinkkel, lehetőség szerint segítjük munkájukat. Ilyen alkalom volt, amikor a Munkaügyi Központnak segítettünk, a Kreatív Álláskeresők Kiállításán több napon keresztül tárlatvezetést vállaltunk.

Az MKKSZ több országos és megyei rendezvényén is részt vettünk: a budapesti május 1-i demonstráción, a Családi Sportnapon, a szegedi vadasparki programon, az üllési megyei sportnapon, és ebben az évben Budapesten „A Hetedik Krajcár” jótékonysági rendezvényen.

Az elmúlt egy év alatt sok jól sikerült programot mondhatunk a magunkénak, de a legnagyobb ajándék számunkra egymás tisztelete, szeretete és az együttlét öröme.

Kondor Árpádné
koordinátor


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában