Köszöntő a Közszolgálati Tisztviselők Napjára!

Nyomtatás
Megjelent: 2013. június 27. csütörtök

Kedves Kolléganők! Kedves Kollégák!


A jeles napok - ahogy 15 éve minden július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja is jeles nap – arra valók, hogy elgondolkodjunk az elmúlt évről és a következőről, vagyis arról, hogy hol tartunk ma és merre megyünk tovább. Erre azért is szükség van, mert a közt szolgálni nem egyszerűen egy állás, hanem hivatás, évekre, évtizedekre szóló elköteleződés is egyben. Ezt Önök - Ti nap, mint nap megélitek.


Azonban az elkötelezett szolgálat csak addig tart, amíg látjuk a célt és egyben a saját jövőnket. A múlt eseményein keseregni, a nehézségeket sorolni hiábavaló, tanulni kell azokból. A jövőnk az, amivel foglalkoznunk kell. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Vezetőjeként is a jövőnkről szeretnék néhány gondolatot megosztani.

Tapasztaljuk, tapasztalom magam is, hogy az a világ, amely a mindennapjainkat jelenti, sokkal gyorsabban változik, mint korábban. Naponta, hetente, havonta vagy jobb esetben évente. A fizetéseink, a munkakörülményeink, a jogaink és még a várható nyugdíjaink is. Van olyan változás, ami ellen védtelenek vagyunk, mert nem csak Magyarországon változnak a körülmények, hanem a világban mindenfelé. Az ilyen helyzetekhez meg kell tanulnunk alkalmazkodni. A növekvő munkanélküliséget és az állami alkalmazottak számának csökkentését más országokban is tapasztaljuk. A folyamatot elemeznünk kell és megérteni, hogy alkalmazkodni tudjunk hozzá, és ha úgy látjuk, nem lehet vele egyetérteni, mert rossz, akkor tenni kell ellene.

De vannak olyan folyamatok is az életünkben, amelynek alakításában igen is részt kell vennünk. Hatékonyabban, mint ahogy eddig tettük. Hiszen egy ország sikere - igen is - azon múlik, hogy az állam munkatársai hogyan dolgoznak. Fáradtan, éhes gyomorral, anélkül, hogy tudnánk mit hoz a következő nap, hónap vagy év, nem lehet teljesíteni.  Az MKKSZ, ahogy az elmúlt években is, a jövőben is ott lesz minden egyeztetésen és harcolni fog a jobb élethelyzetért.

Mint édesanya tudom, látom, hogy teljesítményt, eredményt csak akkor várhatunk el a gyerekeinktől, ha biztosítjuk számukra a fejlődéshez szükséges feltételeket, ha célt tudunk adni számukra. De legalább ennyire fontos az is, hogy azért a gyerekünk is akarjon, akarat nélkül sincs siker.

Mint az MKKSZ főtitkára tapasztalom, hogy ez a mi szakmánkban is pontosan így van. Ezért tartom fontosnak, hogy a Közszolgálati Tisztviselők Napján, amikor a jövőről beszélünk, ne felejtsük el, azt sem, hogy Mi mit akarunk elérni, Mi mit teszünk ennek érdekében. Harcolni kell a rossz ellen, de küzdeni a jobbért talán az még fontosabb.

Ebben a munkában szükségünk van Önökre, Rátok.  A „közöny”, a „néma csend” a „félelem” még soha nem ért el eredményeket. Beszélgetni kell, ketten, aztán hárman, majd tízen és százan. Változtatni csak azon lehet, amit sokan akarnak megváltoztatni, ha pedig valamit sokan akarunk, el tudjuk érni, hogy megváltozzon.

Jövő hétfőn, július 1-én munkaszüneti napunk lesz, ami jó lehetőség arra, hogy végiggondoljuk mit akarunk elérni a következő egy évben. Beszélgessenek, beszélgessetek erről  is.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Elnöksége nevében, és magam részéről, hogy egy sikeres, eredményes évet kívánok minden közszolgálati kollégának.

Tisztelettel:

Boros Péterné
Főtitkár
MKKSZ

Budapest, 2013-06-27


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában