Boros Péterné: A kormány nem honorálja a rengeteg munkát

Nyomtatás
Megjelent: 2013. máj. 01. szerda

Csalódottak a dolgozók – mondta a Népszava Különszámában Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete főtitkára Boros Péterné.


   A főtitkárasszony megjegyezte, hogy a szakszervezet partnerséget ígért a kormánynak, amit ők teljesítettek is. Többszöri egyeztetés után a végrehajtásban, a dolgozók tájékoztatásában is szerepet vállaltak az érdekvédők, hogy ezzel is erősítsék a „jó állam” iránti elvárást. Most mégis azt tapasztalják, hogy a kormány egyszerűen kihagyta a konvergenciaprogramból a leghátrányosabb helyzetű foglalkoztatási csoportot, a keresetüket ismét nem emelik. Erre nem is számítottak a köztisztviselők – tette hozzá.
 
    A közalkalmazottak mellett az önkormányzati hivatalokban, a földhivataloknál, az okmányirodában dolgozóknak, a megyei és járási kormánytisztviselőknek úgy kell teljesíteniük a folyamatosan emelkedő követelményeket és úgy viselik az átszervezésből adódó nehézségeket, hogy ennek nincsenek meg a személyi feltételei. Ezt a kormány vagy nem érzékeli, vagy nem is akarja honorálni a rengeteg munkát.
 
    Boros Péterné megjegyezte azt is, a parlamentben nem a szűkre szabott létszámhoz igazítják a bürokráciát, aminek végrehajtását tovább nehezíti, hogy a hivatalokban a szokásosnál is kevesebb ember dolgozik. Boros Péterné beszélt arról is, hogy ezen a területen nem fizetik ki a túlmunkát, szabadidő jár helyette a dolgozóknak. Csakhogy a helyettesítések miatt nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel a munkatársak, nem ritka, hogy napi 10-14 órát dolgoznak.
 
    Ezért sem értik, miért nem számíthatnak a jövőben sem fi - zetésemelésre, miközben a legtöbb dolgozónak öt év alatt ne-gyedével csökkent a keresete. Az okmányirodai ügyintézők 15-20 év után nettó 80 ezer forintot kapnak, sokuk megélhetését alapítványon keresztül segítik. Ebbe a helyzetbe nem lehet belenyugodni – jelentette ki a főtitkár –, tovább kell küzdeni a változtatásért.
 
Forrás: - Népszava Különszám 2013. MÁJUS 1.


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában