Kibővített ülésen fogadta el az Elnökség 2017. évi beszámolót és a 2018. évi költségvetést

Megjelent: 2018. április 23. hétfő

Az MKKSZ Elnöksége 2018. április 21-én, szombaton a megyei titkárokkal és OSZT elnökökkel kibővített ülést tartott. Boros Péterné elnök szóbeli kiegészítése után elsőként a 2017. évi beszámolót és mérleget tárgyalta meg a testület. Tornyi Józsefné FEB elnök és Papp József könyvvizsgáló álláspontjának ismertetése után néhány kérdésre kaptak választ az elnökség tagjai. Az MKKSZ önálló tevékenységének továbbra is kiemelt feltétele az, hogy a működéséhez szükséges pénzügyi forrásokat döntően a tagok által önkéntesen fizetett tagdíjbevétel biztosítsa, ennek mértéke tovább csökkent 2017-ben, a hiányt a tartalékalapból kellett pótolni. Ennek ellenére szakszervezetünk működése gazdálkodási és pénzügyi szempontból biztonságos volt.

A 2018. évi költségvetés alapvető célja a működés biztosítása. A terv számít arra, hogy kismértékben tovább csökken a tagdíjbevétel, ezért az előző évekhez hasonlóan hiányt kellett betervezni. Mindkét dokumentumot az elnökség jóváhagyta. Ezután Veres Ildikó alelnök a kormánnyal történő, csalódottságot okozó sztrájktárgyalásról, Árva János alelnök a különböző bizottságokban végzett munkájáról, a SZEF Szövetségi Tanács üléséről és kongresszusáról adott tájékoztatót. Boros Péterné elnök előterjesztésében a testület elfogadta az elnökség éves munkájáról szóló részletes beszámolót.

Fehér József elnöki megbízott tájékoztatót adott az MKKSZ ingatlanjainak aktuális helyzetéről, és hosszan vita után kialakította álláspontját a SZEF ingatlanvagyonával kapcsolatban.

A testület Zseli Imre OV elnök javaslatára döntött az Országos Választmány 2018. május 5. napjára történő összehívásáról, ezzel kapcsolatban dr. Marosi János SZÜB vezető előterjesztésében döntött arról, hogy javasolja az MKKSZ-nek a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségéhez való csatlakozást. Az 1990. évi megalakulásakor az MKKSZ alapító tagja volt a KSZSZ-nek, onnan 1992-ben vált ki. Az erről szóló döntést az OV fogja meghozni.

A testület jóváhagyta a Kormányhivatali OSZT és a Közterület-felügyeleti OSZT szervezeti és működési szabályzatát. Végül az Elnökség zárt ülésen határozott a kitüntetésben részesülő személyekről, a kitüntetések átadásra az OV ülésen kerül sor.

Dr. Marosi János

 

 


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában