KÖSZÖNJÜK A KIEMELKEDŐ HELYTÁLLÁST!

Megjelent: 2018. április 09. hétfő

A kiemelkedő részvételi aránnyal lezajlott országgyűlési választás lebonyolításában meghatározó önkormányzati köztisztviselői kar helytállásán és teljesítményén nem látszott meg, hogy helyzetük tíz éve változatlan, bérezésük és munkafeltételeik hosszú évek óta romlanak. 

 

MÉLTÁN VÁRJA AZ ELISMERÉST ÉS HELYZETE RENDEZÉSÉT VALAMENNYI ÖNKORMÁNYZATI KÖZTISZTVISELŐ

FOLYTATÓDIK A BÉRHARC!

Sztrájksorozatunk felfüggesztésével tekintettel voltunk az országgyűlési választásokból a tagjainkra háruló feladatokra!  Kollégáink minden politikai erő számára nyilvánvalóan politikamentesen, korrekt munkavégzéssel szolgálták a közhatalmi tisztújítást.

A magyar közszolgálati hivatásrend kötelességtudatának aranytartalékait is mozgósítva kollégáink és tagjaink, a választások lebonyolításában közreműködő tisztviselők szakszerűségét, áldozatkészségét nem érte kritika, teljesítményük minden állampolgár számára elismerésre méltó.

Helytállásukért, fegyelmezett munkájukért köszönet illeti őket, miközben a máig nyitott bérharc folytatása elkerülhetetlen.

Az MKKSZ vezetése – mint arról részletesen beszámoltunk  – a választások előtti utolsó napokban sem tért ki a tárgyalások elől - noha előtte ezek három évig nem hoztak eredményt - de előrelépés, sőt még ígéretet sem sikerült elérnünk!

Álláspontunk változatlan, de követeléseink megváltoztak!

Olyan újratárgyalt és rekonstruált bértábláért harcolunk, amelynek alapját a mindenkori minimálbér képzi, és amelyikben - megfelelően a munkakörhöz kötve - de meghatározó szerephez jut a diplomás minimálbér intézménye.

Megoldatlan problémáinkkal nem vagyunk egyedül.

A közszolgálatban összességében minimum 150-180 ezer olyan munkavállaló van, akiket semmiféle bérintézkedés nem érintett, most már egy teljes évtizede. Terveink szerint mind a 680 ezer közszolgálati dolgozó – akik ma 16 féle jogállás alá tartoznak –támogathatja a minimálbérre épülő bértábla követelését.

Ezen dolgozunk!

Egyeztető tárgyalásainkat folytatjuk, a közös, vagy ütemezett fellépésekért, és a mai jogszabályok között végtelenül nehezen, ám mégis jogszerűen szervezett sztrájkra próbáljuk megszervezni a közös fellépést.

Megkezdtük a tavaszi önkormányzati sztrájk előkészítését!

Mire az új kormány feláll, létre kell hoznunk a teljes akcióegységet közös céljainkért!

Figyeljétek híradásainkat!                      

Boros Péterné

 

 


 

  • A félelem érzése a génjeinkben van. Az egyik legerősebb aggodalmunk az egzisztenciális kiszolgáltatottsághoz kapcsolódik. Amikor dolgozunk (főként alkalmazottként) a munkaerőnket, tudásunkat, képességeinket, és legfőképpen az időnket bocsátjuk áruba. Cserébe fizetést...

  • Kevés hazai kutatás foglalkozik az apákkal, holott szerepük fontos a gyermekvállalási döntésekben is – hangzott el egy minapi konferencián. Nem véletlen, hogy a készülő nemzeti konzultációban a kormány a férfiakat...

  • Hiánypótló és egyedülálló online képzés indul szakszervezeti tisztségviselőknek. A képzés megalkotói olyan ismert és elismert szakszervezeti szakértők, vezetők, akik szerint szemléletváltásra van szükség a magyar szakszervezeti mozgalomban. A szakszervezetek csak...

  •  Egészen sajátos foglalkoztatáspolitikai üzenetet hordoz az adótörvények tervezett változtatása. Az 55 év felettieknek jelenleg járó foglalkoztatási kedvezményt megszüntetik, mondván, a nyugdíjasok jobb lehetőséget kapnak. Gond viszont, hogy ez nem ugyanaz...

  • Ha egy cég vezetése munkaidőkeret alkalmazásáról dönt, az jó eszköz arra, hogy a munkavégzést a cég működésének sajátosságaihoz igazítsa. Ennek a tudnivalóit gyűjtötte össze az Adózóna.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában