KÖSZÖNJÜK A KIEMELKEDŐ HELYTÁLLÁST!

Megjelent: 2018. április 09. hétfő

A kiemelkedő részvételi aránnyal lezajlott országgyűlési választás lebonyolításában meghatározó önkormányzati köztisztviselői kar helytállásán és teljesítményén nem látszott meg, hogy helyzetük tíz éve változatlan, bérezésük és munkafeltételeik hosszú évek óta romlanak. 

 

MÉLTÁN VÁRJA AZ ELISMERÉST ÉS HELYZETE RENDEZÉSÉT VALAMENNYI ÖNKORMÁNYZATI KÖZTISZTVISELŐ

FOLYTATÓDIK A BÉRHARC!

Sztrájksorozatunk felfüggesztésével tekintettel voltunk az országgyűlési választásokból a tagjainkra háruló feladatokra!  Kollégáink minden politikai erő számára nyilvánvalóan politikamentesen, korrekt munkavégzéssel szolgálták a közhatalmi tisztújítást.

A magyar közszolgálati hivatásrend kötelességtudatának aranytartalékait is mozgósítva kollégáink és tagjaink, a választások lebonyolításában közreműködő tisztviselők szakszerűségét, áldozatkészségét nem érte kritika, teljesítményük minden állampolgár számára elismerésre méltó.

Helytállásukért, fegyelmezett munkájukért köszönet illeti őket, miközben a máig nyitott bérharc folytatása elkerülhetetlen.

Az MKKSZ vezetése – mint arról részletesen beszámoltunk  – a választások előtti utolsó napokban sem tért ki a tárgyalások elől - noha előtte ezek három évig nem hoztak eredményt - de előrelépés, sőt még ígéretet sem sikerült elérnünk!

Álláspontunk változatlan, de követeléseink megváltoztak!

Olyan újratárgyalt és rekonstruált bértábláért harcolunk, amelynek alapját a mindenkori minimálbér képzi, és amelyikben - megfelelően a munkakörhöz kötve - de meghatározó szerephez jut a diplomás minimálbér intézménye.

Megoldatlan problémáinkkal nem vagyunk egyedül.

A közszolgálatban összességében minimum 150-180 ezer olyan munkavállaló van, akiket semmiféle bérintézkedés nem érintett, most már egy teljes évtizede. Terveink szerint mind a 680 ezer közszolgálati dolgozó – akik ma 16 féle jogállás alá tartoznak –támogathatja a minimálbérre épülő bértábla követelését.

Ezen dolgozunk!

Egyeztető tárgyalásainkat folytatjuk, a közös, vagy ütemezett fellépésekért, és a mai jogszabályok között végtelenül nehezen, ám mégis jogszerűen szervezett sztrájkra próbáljuk megszervezni a közös fellépést.

Megkezdtük a tavaszi önkormányzati sztrájk előkészítését!

Mire az új kormány feláll, létre kell hoznunk a teljes akcióegységet közös céljainkért!

Figyeljétek híradásainkat!                      

Boros Péterné

 

 


 

  • A vállalatok egyre több lehetőséget kínálnak az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások bővítéséhez a cafeteria keretében. Ezt a megoldást ösztönözni kéne - írja a kormány közeli napilap.

  • Igaz, a statisztika javult, de még továbbra is az EU sereghajtói közé tartozunk, ha arról van szó, hogy a lakosság mekkora rész él anyagi nélkülözésben – írja az mfor.hu.

  • Tegyük fel, hogy a munkavállaló a felmondási idejét tölti – akár azért, mert ő maga mondta fel a munkaviszonyt, akár azért, mert a munkáltató közölt felmondást. Az is előfordulhat, hogy...

  • Jellemzően a halálos munkabalesetek negyede-ötöde a mezőgazdaságban történik, ezek nagy része traktorokkal és más gépekkel gázolás, ütközés. Emellett számos egyéb munkahelyi kockázatot is rejt az ágazat – a Nemzeti Agrárgazdasági...

  • Most már a hat éven át felelős miniszter ismertté vált véleménye szerint is nyilvánvaló, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tud hatékonyan működni - így reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete...

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában