Tanácskozott az MKKSZ Nyugdíjas tanácsa

Megjelent: 2018. január 31. szerda

Az Országos Nyugdíjas Tanács 2018. január 25-én tartotta értekezletét. Az ülés elején Gozman Józsefné ONYT elnök köszöntötte a meghívott Boros Péternét, az MKKSZ elnökét, Tornyi Lajosnét, a FEB elnökét, Árva János alelnököt és dr. Marosi Jánost, az MKKSZ SZÜB vezetőjét. Először Boros Péterné tartott tájékoztatót az MKKSZ elmúlt években zajló küzdelméről és ezzel kapcsolatban az MKKSZ gazdasági helyzetéről. 

Boros Péterné elmondta, hogy az MKKSZ helyzete a nehezedő körülmények, a hátrányos jogi szabályok, az jelentős átszervezések következtében romlott az elmúlt években. A taglétszám csökkent, ezzel arányosan kevesebb a bevétel is. Ennek ellenére akciózik az MKKSZ, minden téren küzd a kormánytisztviselők és a köztisztviselők béremeléséért. Tehát egészen más a helyzet, mint amikor a jelenlegi nyugdíjasok aktívak voltak.

A tájékoztatót követően dr. Marosi János előkészítésében elfogadta az ONYT szervezeti és működési szabályzatának módosítását. A módosítás oka az volt, hogy 2016. januártól hatályos alapszabályhoz kellett igazítani a szabályzatot.

Gozman Józsefné ezután a 2017. évi munkáról számolt be, majd Tóthné Merth Bernadette ONYT alelnök a 2018. évi programról készített javaslatot ismertette, melyet a testület elfogadott. 

 

Végül a testület emléklappal és egy ajándékkal köszöntötte Forgony Ferencné, Egerben élő tagunkat, aki 60 éve tagja az MKKSZ-nek. 

Forgony Ferencné megmutatta az eredeti szakszervezeti tagkönyvét, melybe még a tagdíjat bélyeg formájában ragasztották be.

Marosi Jánosné

 

 


 

  • Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) kétéves tájékoztató kampányt indított a munkahelyeken előforduló veszélyes anyagok használatából eredő veszélyforrások tudatosítására - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért...

  • A Magyar Kórházszövetség elnöke, Svébis Mihály szerint az egészségügy legégetőbb problémája jelenleg Magyarországon az orvoshiány – adta hírül az MTI. A probléma valóban tagadhatatlan: a KSH adatai szerint 2016-ban 1800...

  • Feleannyi nyugdíjra számít a nem nyugdíjas korú magyar lakosság, mint amennyiből kényelmesen meg tudna élni idős korában. A többség lehangoló jövőt jósol magának: minden pénzt az unokákra és az orvosi...

  • Félpályás útlezárással hívták fel a figyelmet a Házgyári út és Henger utca kereszteződésében tapasztalható közlekedési problémákra a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi csoportjai szerdán délután – olvasható a veol.hu oldalán.

  • Folytatódó béremelésekre és újabb munkahelyekre számít idén a Magyar Szakszervezeti Szövetség Somogyban. Várakozásaikat a kaposvári fejlesztésekre is alapozzák – írja a kapos.hu.

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában