"TISZTES MUNKÁÉRT - TISZTESSÉGES FIZETÉST, MEGBECSÜLT MUNKAVÁLLALÓKAT"

Megjelent: 2017. október 09. hétfő

Szeretnénk, ha Magyarországon a közös értékrendünkben ezt a céljaink legfontosabbjának tekintenénk. A munkavállalóknak pedig azt az öntudatos magatartást javasoljuk, amivel ki tudják fejezni, hogy nélkülük - a munkavállalók tevékenysége nélkül - nincs GDP növekedés, nincs fejlődés, nincs gazdagodás. FONTOS A MUNKAERŐ - AZ EMBEREK - SZEMPONTJAINAK A FIGYELEMBE VÉTELE! Először nézzünk meg egy rövid videolejátszást - a kormányhivatalok világából.

Szeretnénk, ha a közbeszédben ez egyre inkább hangsúlyozódna!

1.) Átadták az EMMI által 7. alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait szerdán Budapesten. A tárca család - ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az eseményen kiemelt, egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a munkavállalókért folyó versenyben nagy előnyt jelent a családbarát működés. 
 
2.) A közszférában vannak olyan alkalmazottak, akik a bérintézkedésből kimaradtak, az életpálya törvények személyi hatálya alá sajnos nem tartoznak, 2018-ban 10 éve nem kaptak központi bérintézkedést.
Ezen közalkalmazottak, munkatörvénykönyve-, kormánytisztviselők, köztisztviselők számára továbbra is követeljük a központi bérintézkedést. A bérkiegészítés - 2017. január 1-től visszamenőleg - 3 éves időszak alatt érje el az 50%-ot.
 
Az OKÉT ülésen ennek a napirendnek a tárgyalására tettünk javaslatot. (A megismételt javaslathoz katt ide) Ezt azért tartjuk fontosnak, mert változatlanul érvényes a bérhiány, bérfeszültség, és a reálkereset jelentős csökkenése.
 
Ebben a körben az Önkormányzatai Dolgozók követelését - azért emelem ki, mert 3 alkalommal sztrájkoltak ezért a kereset emelésért!! 48%-uk számára a történt emelés, de 52%-uk számára továbbra sem történt 9 éve egyetlen fillér emelés sem!
 
Várjuk a BELÜGYMINISZTÉRIUM SZTRÁJKTÁRGYALÁSÁRA -   számításokat gondolom már elvégezték a tárca illetékesei, - kormány döntés előtt még a meghívást!!
 
3.) Az MKKSZ javaslatot tett a minimálbér, garantált bérminimum, összegének emelésére, és a diplomás bérminimum bevezetésére. Ennek a 3 elemű rendszernek a bevezetését javasoljuk az OKÉT ülésén napirendre venni.
 
Fontos lenne a felsőfokú végzettséghez kötött munkakörök legkisebb bérének garantálása is, amelyet mi 2018. január 1-től 245.000 Ft-ban javasoljuk meghatározni.
Szeretnénk, ha a fiatal diplomásak nem más országban mosogatnánk minimálbérért, hanem Magyarországon boldogulnának!
A visegrádi országok sereghajtói vagyunk, Európában a hátulról 2. hely jut a kereseteket illetően.  
 
 
A sajtóban megjelent hírek:
 

 


 

  • Az európai foglalkoztatáspolitika célja a minél szélesebb körű aktivitás elősegítése, a befogadó jellegű munkaerő-piac kialakítása, tisztességes munkakörülmények és bérezés biztosítása, a munkaerő képzés útján történő versenyképességének fenntartása, valamint az esélyegyenlőség...

  • Jelentős hátrányt szenvedtek a 2000-es években az oktatásban dolgozó pedagógusok. Bérüket tekintve nem csak európai kollégáik előzték meg őket, de még az azonos végzettséggel rendelkező, de más munkakörben tevékenykedő társaik...

  • Két hónappal a választás előtt sztrájkoktól terhes zivatarfelhők gyűltek össze a magyar közszolgálati szektor egén, az azonban kérdéses, hogy valóban le is szakadnak-e, esetleg éppen csak néhány milliméternyi csapadék hullik...

  • Óvodák, boltok, gyorséttermek is várják a nyugdíjasokat, akik szövetkezeti tagként térnének vissza a munkába. A többi dolgozó pedig aggódhat, hogy így tartják alacsonyan a fizetéseket – írja a HVG.

  • Miután Rétvári Bence hétfőn arról beszélt, hogy már alig mennek külföldre a magyar orvosok, megnéztük, hány aktív álláshirdetést találunk orvosok számára a kormány által létrehozott Közigazgatási Állásportálon. Az eredmény önmagáért beszélt: 48 településen...

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában