Ülést tartott az Elnökség 2017.09.23

Megjelent: 2017. szeptember 25. hétfő

Az MKKSZ Elnöksége 2017. szeptember 23-án, szombaton több napirenddel megtartotta ez évi negyedik ülését. Boros Péterné elnök javaslatára a kiküldött napirendek megtárgyalása előtt a diplomás bérminimumról szóló javaslatot beszéltük meg, és támogattuk az erről szóló felhívást. (A javaslathoz katt ide) Az ülés déli szünetében erről egy gyors sajtótájékoztató is lezajlott. Az ülés elején az elnök és az alelnökök beszámolóját hallgatta meg a testület, megállapítva, hogy az MKKSZ-ben nem volt nyári szünet, az egész nyarat, különböző akciókkal végig harcoltuk. Erről a honlapon mindenki találhat információt. Tájékoztatást kaptunk az Európai Szakszervezeti Szövetséggel történt pozsonyi találkozóról, ahol egy nyilatkozat készült „Európának béremelés kell” címmel. (olvasható itt)

 

Tájékoztatást kapott a testület a költségvetés helyzetéről, melyből az derült ki, hogy a tagdíjbevétel nem éri el a tervezett mértéket, így a kiadások némi módosítására van szükség. Fehér József elnöki megbízott beszámolt az MKKSZ tulajdonában lévő, különböző alapszervezetektől „örökölt” ingatlanok helyzetétől. A 10 ingatlan közül 4-nek a helyzete már rendeződött. A testület döntött arról, hogy két ingatlan vételi ajánlatát elfogadja, valamint néhány esetben további tárgyalásra adott megbízást. Ezután került sor a diplomás bérminimum szóló sajtótájékoztatóra.

A sajtótájékoztató résztvevői: Árva János, Boros Péterné, Ferencz Norbert, dr. Marosi János

A sajtótájékoztató követően dr. Marosi János SZÜB vezető az MKKSZ jogi személy tagjairól adott tájékoztatást. A vizsgálódás során – melyre a bírósági nyilvántartási rendszer új fejlesztése adott lehetőséget – kiderült, hogy a bírósági nyilvántartásban 24 jogi személy alapszervezetünk található. Ezek alapítására döntően 1989-1991-ben került sor. Az alapszervezet többsége a bírósági nyilvántartás szerint problémás, 12 pedig már gyakorlatilag nem is létezik. A jövőben lépéseket fogunk tenni a jogi rendezés érdekében. 

Boros Péterné elnök és dr. Nagy Mihály szakértő előterjesztése alapján a testület döntött arról, hogy létrehozza az MKKSZ Akadémiát, melyek első napjára 2017. október 28-án kerül sor, témája a „Mit ígérnek a pártok a közszférának?” lesz. Ezután különböző nemzetközi feladatok megbeszélésére került sor. Végül az Elnökség létrehozta az MKKSZ Szervezetépítő Munkabizottságát (SzeM), melynek feladata a taglétszám alakulásának folyamatos figyelemmel kísérése és a szervezetépítési pályázat programjának elkészítése, lebonyolítása. Zárásként a testület jóváhagyta a Baranya megyei titkári tanács ügyrendjét.

Dr. Marosi János

 

 

 

 


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában