SZÉKESFEHÉRVÁR TISZTVISELŐI ÉS AZ MKKSZ LÁTHATTÁK VENDÉGÜL A CESI ELNÖKÉT

Megjelent: 2017. szeptember 21. csütörtök

ROMAIN WOLFF A MAGYAR KÖZSZOLGÁLATOK HELYZETÉVEL ISMERKEDETT

A CESI (Független Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége) vezetése évek óta pontosan érzékeli, hogy az EU közép- és kelet európai tagjainál a közigazgatás helyzete meghatározóvá válik a jövőben.

 

Romain Wolff elnök úr szeptember 13-án délután az MKKSZ székházában találkozott szakszervezetünk vezetőivel, és Földiák Andrással, a SZEF elnökével.

A találkozó lehetőséget adott arra, hogy az MKKSZ tagságának helyzetét, az éppen folyó akciónkat – Tegyünk rendet a munkahelyeken! – Hívd a zöld számot! - és a kormánnyal már harmadik forduló előtt álló önkormányzati bértárgyalásokat is bemutassuk. A véleménycsere rávilágított; bárhogy alakul az EU jövője, valamennyi tagállam társadalmának életében kulcsmozzanat lesz, hogy a kormányok milyen együttműködést találnak a saját közigazgatásuk szakemberállományával. Romain Wolff számára szervezeti értelemben is érdekes volt az MKKSZ-ben működő Országos Szakmai Tanácsok rendszere, amely a mi működésünkben a demokratikus és szakmailag is korrekt döntések garanciája.

„Hazánkban felhalmozódtak a problémák, most a tíz éve rendezetlen bérkérdések adják az elsődleges feladatot. De a munkavállalók jogállása, a munkavégzés feltételei, az előmenetel és a képesítés, a javadalmazás számos részlete is olyan kérdés, amit rendezettebb fórumrendszereken belül, jobban tervezhetően, és nyitottabban kellene megtárgyaljon velünk a kormány. „  – mondotta Boros Péterné. A konzultáció alapvetően ezekre a kérdésekre, valamint a magyar jogban is kihirdetett ILO és EU egyezség okmányokra terjedt ki, amelyeket a kormány már évek óta következetesen megsért.

A munkalátogatás első napja városnézéssel és közös munkavacsorával ért véget.

Másnap, szeptember 14-én a CESI elnöke Székesfehérvárra látogatott. A delegációban Fehér József az MKKSZ volt főtitkára és a CESI volt alelnöke, Rácz Györgyi, az MKKSZ volt megyei titkára, és Boros Péterné, az MKKSZ elnöke mellett természetesen részt vett Faragóné Fister Aranka az MKKSZ Fejér megyei titkára is.

A koronázó város önkormányzatát Mészáros Attila alpolgármester képviselte, a találkozón részt vettek az MKKSZ helyi szervezetének tisztségviselői is. A látogatásról készült fotókhoz katt ide

Romain Wolff képet adott a tervezett Európai Szociális Dimenzió (nálunk a Negyedik, vagy a Szociális Pillér néven ismert) megfontolásairól, és képet kapott az MKKSZ aktuális önkormányzati érdekvédelmi törekvéseiről, különösen a SZEF és az MKKSZ küzdelmeiről a közszolgálati dolgozók keresetének emelése érdekében. A Negyedik, vagy Szociális Pillér bevezetését az euró-zónában éppen azért szorgalmazzák az EU vezető államai, hogy a társadalmi csoportok lecsúszását megelőzve elejét vegyék a politikai szélsőségek nyugat-európai térnyerésének. Romain Wolff CESI elnök munkalátogatása  második napjának végén hazautazott.

 

                                                                                                                Boros Péterné

 


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában