ELINDULT A „ RENDET TESZÜNK A MUNKAHELYEKEN!” AKCIÓ

Megjelent: 2017. augusztus 21. hétfő

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 21-én Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a „Rendet teszünk a munkahelyeken!” akciónk indításaként.

Kiemelte, hogy a munkáltató kötelessége a törvények betartása – akkor is, ha ez az állam, vagy állami szervezet – így a törvényes 8 órás munkaidő betartása, betartatása is. Amennyiben túlmunkára van szükség, ezt el kell rendelni, és az ennek ellenértékét ki kell fizetni. Ahol a szabadságok is összegyűlnek, ott a túlmunka nem váltható meg szabadidő kiadásával. A munkaerő hiányát csak megfelelő bérezéssel lehet csökkenteni, erre a kormánynak kell, hogy legyen pénze. A sok nődolgozó miatt elvárjuk azt is, hogy családbarát munkahelyek legyenek a közszolgálatban. Várjuk a visszajelzéseket a zöld számon  06 1 338 42 71 a közszféra dolgozóitól és a szakszervezeti tagjainktól.

 

 

Sajtóhírek:

Októberig lassabb lehet az ügyintézés a hivatalokban
Mától lelassulhat az ügyintézés az állami hivatalokban, mert a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete arra kéri a munkavállalókat, hogy tartsák be a munkavégzés szabályait – erről a szakszervezet elnöke beszélt a Klubrádióban.
Bővebben >>


Csak a bérükért küzdenek
Tisztes bért akarnak a közigazgatásban és a közszolgálatban, ezért hirdették meg a munkalassítást – mondta rádiónkban Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Póka Zalán interjúja a Lánchíd Rádióban.
Bővebben >>


Rendrakás a hivatalokban
Zöld számot indított tegnap a közszféra hivatalaiban működő szakszervezet, hogy a dolgozók bejelenthessék, ha az állami vagy önkormányzati munkáltató nem tartja be a munkajogi szabályokat. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) másfél éve harcol a közszféra életpályáiból kihagyott helyi tisztviselők béremeléséért, de a kormány csak a legutóbbi hetekben volt hajlandó tárgyalást kezdeni a kérdésről - olvasható a Népszavában.
Bővebben >>

Zöld számot indított az MKKSZ „a szigorú munkahelyi törvényesség visszaszerzéséért”
Hétfőn zöld számot indított a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) „a szigorú munkahelyi törvényesség visszaszerzéséért”, akik tartósan ingyenes túlmunkát kénytelenek végezni - jelentette be a nap folyamán sajtótájékoztatón az érdekképviselet elnöke. Az MTI híre.
Bővebben >>

Mit tehet a közszolga, ha agyondolgoztatják?
Hétfőn zöld számot indított a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) "a szigorú munkahelyi törvényesség visszaszerzéséért", akik tartósan ingyenes túlmunkát kénytelenek végezni - jelentette be a nap folyamán sajtótájékoztatón Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke – írja a napi.hu.
Bővebben >>

A HírTV híradójának beszámolója a sajtótájékoztatóról
08.21. 19. órai Híradó 16.20- 17. 05 között
Bővebben >>

Béremelést követelnek a közszolgálatban dolgozók
Az ATV Start vendége volt Boros Péterné elnök, MKKSZ
Bővebben >>

Akciózik a közigazgatási szakszervezet: másfél hónapig tényleg nyolc óra a munkaidő
A munkaügyi szakigazgatási szervekkel akadályoztatná meg a közalkalmazottak túlfoglalkoztatását a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Az akcióról Boros Péterné, a szervezet elnöke beszélt az InfoRádióban.
Bővebben >>

Igazságtalan volt veled a főnököd? Itt tudod jelenteni
Ingyenesen hívható zöldszámot hoz létre a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Interjú Boros Péternével a trendfm.hu-n.
Bővebben >>

Már többen jelezték, a munkáltató nem tartja be szabályokat
Kihasználják a munkaadók a közszolgák hivatástudatát – mondta a Hír TV reggeli műsorában az MKKSZ vezetője.
Bővebben >>

 


 

  • 10-ből 7 kis- és középvállalkozás tervezi, hogy béren kívüli juttatást ad a dolgozóinak, ami az egy évvel korábbi mélyponthoz képest jelentős elmozdulás – derül ki a K&H kkv-kutatásából. Jelenleg a...

  •  A Skanska hagyományos Munkavédelmi Hét eseménysorozatán meghallgathattuk dr. Takács Zoltán orvos prezentációját, aki nagy tapasztalatokat szerzett vállalati egészségprogramok kidolgozásában. Mi a titka az egészségnek és a jóllétnek a munkahelyünkön? –...

  • A Magyar Postánál mintegy 300 főt azonnal fel tudnának venni - derült ki a cég humánerőforrás-főigazgatójának interjújából, amelyet a Pénzcentrumnak adott. Ebből egyebek mellett kiderült, hogy a postai átlagkereset magasabb...

  • Magyarországon különösen nehéz egy nőnek szülés után visszatérnie a munkába. A legtöbb munkahelyen az időbeosztás nem támogatja a kismamákat, a szülési szabadság utáni fizetés pedig túl alacsony - ez derül...

  • A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet arra kényszeríti a hazai kis-, és középvállalatokat, hogy folyamatosan toborozzanak. A Profession.hu legújabb felmérésében azt vizsgálta meg, hogy mennyi időre van szüksége a cégeknek ahhoz, hogy...

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában