TANÁCSKOZOTT AZ MKKSZ ORSZÁGOS NYUGDÍJAS TANÁCS ELNÖKSÉGE

Megjelent: 2017. április 05. szerda

Az MKKSZ székházában 2017. március 22-én tartotta az ONYT elnöksége –az ONYT OV tagokkal kibővített –ülését. Az ülést levezető Tóthné Merth Bernadette alelnök köszöntő és bevezető mondatait követően került sor az ONYT 2016.évi munkájáról szóló beszámoló megvitatására, amelyet Gozman Józsefné elnök ismertetett. 

 

A beszámoló és az elhangzott vélemények is azt fejezték ki, hogy az ONYT eredményes évet tudhat maga mögött; sikerült a nyugdíjas szakszervezeti tagok létszámát növelni 2016. év végére 1063 főre (illetve 2017 márciusában már 1218 fő); információs és jogi segítséget nyújtani tagoknak a rendszeresen megjelenő Egészségzóna és a Hírvirág kiadvánnyal, valamint a jogszabályváltozások és a sajtószemle továbbításával; új bizottsági struktúra alakult; módosításra került az ONYT SZMSZ-e.A NYOK-kal és a SZEF Nyugdíjas Választmányával a kapcsolat bővült, szorosabbá vált.

Az MKKSZ Kongresszusára tervezett fotókiállítást ugyan nem sikerült megvalósítani – érdektelenség miatt – de a Kongresszuson előterjesztett ONYT felvetést, nevezetesen azt, hogy a CESI– az Ifjúsági Tagozathoz hasonlóan –hozza létre Nyugdíjas Tagozatát, kedvezően fogadták a CESI-ben, és ennek lehetőségét meg fogják vizsgálni.Amit kudarcként értékeltek az a képzés elmaradása. Sajnálattal állapították meg,hogy az MKKSZ  finanszírozási nehézségei miatt két éve nem kerülhetett sor ennek megtartására. Remélik, hogy erre sor került ebben az évben, ha a pénzügyi lehetőség erre megnyílik. 

A beszámolót követően az Boros Péterné,az MKKSZ elnöke tartott évértékelő és jövő évi tervekre is kiterjedő, nagyon részletes tájékoztatót. Kiemelte a szervezet legfontosabb célkitűzésnek tartott taglétszám bővítést, ehhez belső szervezeti átalakításokra, tisztségviselői személycserékre van szükség, amit végre is hajtanak. Kiemelte az MKKSZ tárgyalási és szervezetépítési stratégia váltásának időszerűségét, az Elnökség kreatív és aktív szerepvállalási készégét, a SZEF Akadémia sikerében játszott szerepvállalást.  Beszámolt arról is, hogy a CESI felé továbbította a nyugdíjas tagozat létrehozásának kérését, és ismertette a megalakuláshoz vezető folyamatot, amelyhez kérte az ONYT segítségét. Úgy látja a nyugdíjas szervezet aktív, pezsgő élete annak bizonyítéka, hogy megtudják szólítani ezt a kört – ezért elismerését fejezi ki.

Ezt követően az ONYT 2017.évre tervezett feladatait ismertette az alelnök, amelyet többek között a NYOK és az MKKSZ rendezvényeihez is igazítottak. Tovább folytatódik az eddig bevált egészségügyi, szociális, aktuális nyugdíjas jogi híradások továbbítása. Külön kiemelte a képzés immár nem halasztható megtartását, és ehhez a költségvetési forrás biztosítását.

Árva János MKKSZ alelnök tájékoztatta a jelenlevőket a hajdúszoboszlói négy apartman üdülő eladásáról (47 millió Ft) és a vételár befektetéséről az MKKSZ székház felső szintjének megvásárlásába. Arra a kérdésre, hogy drágábban is lehetett volna értékesíteni, azt a választ adta, hogy belefért az Elnökség által megállapított tól-ig határba. Egyebekben ismertette az MKKSZ tagok részére még igényelhető üdülési lehetőségeket, és a BRDSZ üdülési ajánlatait. Ezek fenn vannak a honlapon is.

Dr. Marosi János SZÜB elnök a Ptk. és néhány ehhez kapcsolódó jogszabály változásról adott körültekintő és részletes tájékoztatást, kitérve az OV és az Elnökség új szerepére. Kiemelte az ügyrendek újbóli felülvizsgálatának szükségességét, amely minden szervezetre, így a nyugdíjas rétegszervezetre is vonatkozik.

Dr. Sárfi Ildikó  ONYT Elnökségi tag a nyugdíjasokat is érintő jogszabályváltozásokról adott tájékoztatást, többek között; a januári nyugdíjemelés körül kialakult helyzetről, a reménybeli novemberi nyugdíjkorrekcióról, és az esetleges nyugdíjprémiumról, az adó változásról, pályázatról.

Gozman Józsefné Elnök különfélék keretében az ONYT belső szervezeti életének néhány fontos kérdéseit vitatta meg az Elnökség és a Választmány tagjaival. 

Dr.Sárfi Ildikó cikke

NYUGDÍJASOKAT ÉRINTŐ FONTOS VÁLTOZÁSOK 2017. ÉVBEN

 

 


 

  • Mintegy 50 ezer magyar állampolgárnak azért jelez érvénytelen biztosítási jogviszonyt a tajszáma, mert nincs bejelentett lakcíme. Az érintettek hiába jogosultak például gyesre vagy nyugdíjra, a hatályos törvény szerint nem számítanak...

  •  Döbbenetesek a számok: a 2017/18-as tanévben az egyházi iskolákba járó gyerekek után egy főre 200 ezer forintos állami normatíva jár, az állami iskolákban pedig 54 ezer. Ha az állam minden...

  • Az automatikus felminősítésből kihagyott pedagógusok alig több mint hatodának sikerült csak a magasabb fizetéssel járó Pedagógus II. kategóriába lépnie a tanári életpályán – derült ki az Oktatási Hivatal Magyar Nemzet...

  • Közegészségügyi kockázatokkal jár a görög hulladékgyűjtők múlt hét eleje óta tartó országos sztrájkja. A munkabeszüntetés miatt több görög városban szemét lepte el az utcákat – adta hírül az ATV.

  • Hetek óta úton-útfélen azt olvashatjuk, hogy erős és büszke európai ország vagyunk. Néhány napja pedig már azt is tudjuk, hogy „a magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre”. Apró szépséghibája a dolognak,...

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában