Ülést tartott az Elnökség 2016.december 10.

Megjelent: 2016. december 12. hétfő

Az MKKSZ Elnöksége 2016. december 10-én, szombaton megtartotta ez évi 7-dik ülését. Boros Péterné elnök megnyitója után elsőként Fehér József, az MKKSZ vagyonkezelési elnöki. megbízottja tájékoztatta a testületet 10 MKKSZ tulajdonú ingatlan tulajdonjogi helyzetéről, az előző ülés óta történt változásokról.Két jelentős döntés született, az egyik, hogy az évek óta veszteséget okozó hajdúszoboszlói üdülési célú apartmanok eladásra kerülnek. A másik, hogy – részben az apartmanok eladásából származó bevétel felhasználásával – megvásároljuk az jelenlegi székház felső szintjét a KSZSZ-től. Ez a tranzakció az MKKSZ hosszabb távú gazdálkodását fogja segíteni. A hajdúszoboszlói üdülésre azonban továbbra is lehetőségünk lesz a HODOSZ által ugyanott lévő apartmanokat használatával. 

Ezt követően az Elnökség elfogadta az előző ülés jegyzőkönyvét, majd meghallgatta Boros Péterné elnök beszámolóját az előző ülés óta végzett munkáról. Az elmúlt időszakban 31 MKKSZ-hez kapcsolódó esemény, rendezvény volt. Ezen belül 5 nagyobb sajtórendezvényünk volt, amely 28 média szerepléssel egészül ki (ezekről szóló híradások linkek a honlapon megtalálhatóak). Kiemelkedő volt sztrájkfelhívás és sztrájkszervezés a szociális területen, mely során a tárgyalás a kormánnyal sikerrel lezárult, a 30 %-os bérkövetelés – igaz hogy 13 hónap alatt – 33 %-ra teljesül.(ezekről híradás van a honlapon) Folyatódtak az önkormányzati bérfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások, ezek még nem hoztak eredményt. Jól sikerültek a SZEF Akadémia rendezvényei. Gyors sikerrel zárult az állami tisztviselőkkel és a kormánytisztviselőkkel kapcsolatos érdekvédelem a nyugdíjasoknak szánt utalványok kihordásával kapcsolatban.Ennek igen nagy sajtóvisszhangja is volt.

Veres Ildikó alelnök előterjesztésében megtárgyalták a tagdíjutalás változásának helyzetét. A tagdíj-munkabizottság előkészített egy határozati javaslatot, de az előkészítést még nem tekintik lezártnak. Az új utalási rendszerre még sok alapszervezet nem állt át, – nem irányította át a tagdíjának teljes összegét az MKKSZ központi számlájára –és a MÁK továbbra sem ad megbízható adatokat a tagdíjutalásról. A testület úgy döntött, hogy további időt ad az előkészületekre, és az új tagdíjutalási rendszer bevezetését 2017 január 1-ről átteszi július 1-re. A MÁK-kal kapcsolatos adatszolgáltatási és utalási bizonytalanság miatt a tagdíj felső határának 3000 Ft-os bevezetését is áttesszük 2017. július 1-re.

Boros Péterné beszámolt a CESI december eleji kongresszusáról. Elmondta, hogy felszólalásában kezdeményezte – az MKKSZ XI. kongresszusa határozatának megfelelően – a Nyugdíjasok és Időskorúak Európai képviseletének megalakítását. Boros Péternét újjáválasztották a CESI alelnökének. Ezután a testület megtárgyalta a 2017. évi központi költségvetés koncepcióját, a költségvetés továbbra is igen szigorú marad. Majd Szebeni Dóra bizottságvezető javaslata alapján a kitüntetési felhívásról döntött. Az ülés zárásaként dr. Marosi János adott tájékoztatót a civil szervezetek nyilvántartásával összefüggő eljárások módosulásáról a Ptk. egyesületekre vonatkozó szabályainak változásairól.

(M.J.)

 


 

  • A nyugellátások területén gyakran felmerülő kérdés, hogy a megbízási szerződés alapján végzett tevékenység hogyan jelentkezik a nyugdíjnál, keletkeztet-e szolgálati időt, és figyelembe vehető-e a nyugdíj összegénél – írja az ado.hu.

  •  A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma azonnali összehívását indítványozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy a cafetéria kapcsán tervezett változásokról érdemi konzultáció folyhasson.

  • Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának igazgatója szerint a kutatóhálózat munkatársai idejük egy részében a kormányzat által megjelölt témákon dolgozhatnának. Rudas Tamás arra nem lát lehetőséget, hogy a kormány a tudományos szabadságot...

  • A celldömölki kórházban nincs aneszteziológus, az elérhető szakemberek a 45 kilométernyire fekvő Szombathelyről érkeznek, de csak hét közben. Hétvégén még ők sem dolgoznak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház helyi telephelyén. A...

  •     A társadalmi gondoskodás csődjének minősíti a Magyar Szociális Fórum, hogy a lakhatási jog helyett a hajléktalanság tilalmát iktatták alaptörvénybe Magyarországon, és miközben továbbra is megengedik, hogy kilakoltassák az embereket,...

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában