A Kormány teljesíti az MKKSZ követeléseit!

Megjelent: 2016. november 30. szerda

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete visszavonja a december 5-re vonatkozó sztrájkfelhívását!

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) eredményes tárgyalásokat folytatott a Kormánnyal és sikerült két követelésében eredményt elérnie. Az MKKSZ kedvező fordulatnak tartja, hogy a kormány a sztrájkfelhívást követően, nagymértékű minimálbér és garantált bérminimum emelést jelentett be 2017-re és 2018-ra. A magasabb keresettel rendelkező munkavállalók – akiket ez a központi emelés nem érint, külön forrásból 9 milliárd Ft összegben kapnak keresetemelést. A két kereset emelés megközelíti az MKKSZ célkitűzéseit, ezért a 2016. december 5-i sztrájkra vonatkozó felhívását visszavonja. 

Budapest, 2016. november 30: Az MKKSZ Szociális Országos Szakmai Tanácsa eredményes sztrájk tárgyalás sorozatot folytatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Államtitkárságával a szociális ágazatban dolgozók érdekében.

 Az elért eredmények:

Részben teljesült, hogy fenntartótól-, és jogviszonytól függetlenül valamennyi szociális ágazatban foglalkoztatott dolgozó számára biztosítson a kormány, mint munkaadó 2017. január 1.től 30%os keresetnövekedést.

Teljesült, hogy a Szociális Munka Napja, november 12. legyen fizetett MUNKASZÜNETI NAP, az erre vonatkozó törvényjavaslat T/12921 számon az Országgyűlés előtt van.

A megegyezésben elért tárgyalási eredményeket az MKKSZ Szociális Országos Szakmai Tanácsa Elnökségének tagjai úgy értékelték  - az ágazatban dolgozók kereset emelkedésének első jelentős lépcsőjéül fogadtuk el -, hogy ennél többet egyenlőre valószínűleg sztrájkkal sem tudna elérni, ezért az MKKSZ a 2016. december 5-i sztrájkra vonatkozó felhívását visszavonja.

Folytatjuk a tárgyalásokat az ágazati kollektív szerződés megkötésére vonatkozóan 18 témakörben azért, hogy a most megkötött egyezségben rögzítettek finomodjanak és 2018-ra az életpálya tábla C; D; E; F; G; H kategóriáinál lehetőleg további kereseti többletet érjünk el.

Úgy látjuk, hogy a közös erőfeszítésünk eredményes volt, az összefogásnak nincs alternatívája. Mindenkinek köszönjük, aki a saját életéért és a családjáért érzett felelősséget felvállalva részt kívánt venni a közös akciónkban, jelezve a sztrájkhoz való kapcsolódását.

Az MKKSZ-nek a szociális területen az a célja, hogy a többi szakszervezetet egy tárgyalási mederbe hívja az ágazat dolgozóinak jövője érdekében.

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével (MSZ-EDDSZ) az ágazati kollektív szerződés megkötéséért folytatott tárgyalások minden dolgozó érdekében történnek. Azért tárgyalunk, hogy lehetőségünk legyen arra, hogy mindenki beletudjon szólni a jövőben saját sorsának alakításába és minél kevesebb konfliktus legyen a munkahelyeken.

 

Budapest, 2016. november 30.

                                                                                        Boros Péterné

 

A közleményhez katt ide

A megállapodáshoz katt ide

2018 minimálbér és garantált bérminimum emelkedés táblához katt ide

 

 

 

 

 


 

  • A nyugellátások területén gyakran felmerülő kérdés, hogy a megbízási szerződés alapján végzett tevékenység hogyan jelentkezik a nyugdíjnál, keletkeztet-e szolgálati időt, és figyelembe vehető-e a nyugdíj összegénél – írja az ado.hu.

  •  A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma azonnali összehívását indítványozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy a cafetéria kapcsán tervezett változásokról érdemi konzultáció folyhasson.

  • Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának igazgatója szerint a kutatóhálózat munkatársai idejük egy részében a kormányzat által megjelölt témákon dolgozhatnának. Rudas Tamás arra nem lát lehetőséget, hogy a kormány a tudományos szabadságot...

  • A celldömölki kórházban nincs aneszteziológus, az elérhető szakemberek a 45 kilométernyire fekvő Szombathelyről érkeznek, de csak hét közben. Hétvégén még ők sem dolgoznak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház helyi telephelyén. A...

  •     A társadalmi gondoskodás csődjének minősíti a Magyar Szociális Fórum, hogy a lakhatási jog helyett a hajléktalanság tilalmát iktatták alaptörvénybe Magyarországon, és miközben továbbra is megengedik, hogy kilakoltassák az embereket,...

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában