A Kormány teljesíti az MKKSZ követeléseit!

Megjelent: 2016. november 30. szerda

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete visszavonja a december 5-re vonatkozó sztrájkfelhívását!

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) eredményes tárgyalásokat folytatott a Kormánnyal és sikerült két követelésében eredményt elérnie. Az MKKSZ kedvező fordulatnak tartja, hogy a kormány a sztrájkfelhívást követően, nagymértékű minimálbér és garantált bérminimum emelést jelentett be 2017-re és 2018-ra. A magasabb keresettel rendelkező munkavállalók – akiket ez a központi emelés nem érint, külön forrásból 9 milliárd Ft összegben kapnak keresetemelést. A két kereset emelés megközelíti az MKKSZ célkitűzéseit, ezért a 2016. december 5-i sztrájkra vonatkozó felhívását visszavonja. 

Budapest, 2016. november 30: Az MKKSZ Szociális Országos Szakmai Tanácsa eredményes sztrájk tárgyalás sorozatot folytatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Államtitkárságával a szociális ágazatban dolgozók érdekében.

 Az elért eredmények:

Részben teljesült, hogy fenntartótól-, és jogviszonytól függetlenül valamennyi szociális ágazatban foglalkoztatott dolgozó számára biztosítson a kormány, mint munkaadó 2017. január 1.től 30%os keresetnövekedést.

Teljesült, hogy a Szociális Munka Napja, november 12. legyen fizetett MUNKASZÜNETI NAP, az erre vonatkozó törvényjavaslat T/12921 számon az Országgyűlés előtt van.

A megegyezésben elért tárgyalási eredményeket az MKKSZ Szociális Országos Szakmai Tanácsa Elnökségének tagjai úgy értékelték  - az ágazatban dolgozók kereset emelkedésének első jelentős lépcsőjéül fogadtuk el -, hogy ennél többet egyenlőre valószínűleg sztrájkkal sem tudna elérni, ezért az MKKSZ a 2016. december 5-i sztrájkra vonatkozó felhívását visszavonja.

Folytatjuk a tárgyalásokat az ágazati kollektív szerződés megkötésére vonatkozóan 18 témakörben azért, hogy a most megkötött egyezségben rögzítettek finomodjanak és 2018-ra az életpálya tábla C; D; E; F; G; H kategóriáinál lehetőleg további kereseti többletet érjünk el.

Úgy látjuk, hogy a közös erőfeszítésünk eredményes volt, az összefogásnak nincs alternatívája. Mindenkinek köszönjük, aki a saját életéért és a családjáért érzett felelősséget felvállalva részt kívánt venni a közös akciónkban, jelezve a sztrájkhoz való kapcsolódását.

Az MKKSZ-nek a szociális területen az a célja, hogy a többi szakszervezetet egy tárgyalási mederbe hívja az ágazat dolgozóinak jövője érdekében.

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével (MSZ-EDDSZ) az ágazati kollektív szerződés megkötéséért folytatott tárgyalások minden dolgozó érdekében történnek. Azért tárgyalunk, hogy lehetőségünk legyen arra, hogy mindenki beletudjon szólni a jövőben saját sorsának alakításába és minél kevesebb konfliktus legyen a munkahelyeken.

 

Budapest, 2016. november 30.

                                                                                        Boros Péterné

 

A közleményhez katt ide

A megállapodáshoz katt ide

2018 minimálbér és garantált bérminimum emelkedés táblához katt ide

 

 

 

 

 


 

  •  Jövő hét pénteken majd egy hónappal az előző után újabb tüntetést tart a Független Diákparlament nevű szervezet, hogy elérje, a kormány vegye figyelembe javaslatiakat, tekintse tárgyaló partnernek a diákságot, és...

  • Alig lehet tűzoltásra használni az új, magyar fejlesztésű tűzoltókocsikat - ezt állítja a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete. Az érdekvédők szerint az oktatáson azt javasolták a tűzoltóknak, hogy lehetőleg ne fékezzenek...

  • Új béremelési javaslatcsomagban állapodott meg a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. és az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete szombaton, így vélhetően nem tartják meg a vasárnapra tervezett...

  •       A Magyar Szociális Fórum szerint nem felel meg a valóságnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter állítása arról, hogy közelednénk a teljes foglalkoztatás megvalósulásához. „Alaptalan az állítás, távol állunk attól a...

  • A jogviszony létesítését megelőzően tanúsított magatartások nem értelmezhetőek kötelezettségszegésként, mert kötelezettségszegés csak az adott jogviszonnyal összefüggésben és annak fennállása alatt értelmezhető - a Kúria eseti döntése az ado.hu-n.

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában