Ülést tartott az Elnökség 2016. 09.24

Megjelent: 2016. szeptember 28. szerda

Az MKKSZ Elnöksége szeptember 24-én, szombaton ülést tartott igen sok napirenddel. Boros Péterné elnök megnyitója után elsőként tájékoztató hangzott el az új, MKKSZ-OTP tagkártya bevezetéséről, valamint a pénzügyi lehetőségek kihasználásának eddigi tapasztalatairól. Mozga Krisztina, a CHB képviselője tájékoztatója szerint a kártyák kiosztása még folyik, és nagy az igény a pénzügyi kedvezményekről szóló tájékoztatásra. Ebben igyekeznek helytállni. Fehér József az MKKSZ Kft. ügyvezetője tájékoztatta a testületet 11 MKKSZ tulajdonú ingatlan tulajdonjogi helyzetéről, ennek alapján a testület meghatározta a különféle teendőket, mely néhány esetben felértékelési megbízást, másrészt egyéb hasznosítási lehetőségek vizsgálatát jelenti. 

Ezek az ingatlanok nagyrészt helyi alapszervezetek tulajdonában voltak illetve vannak, és többnyire üdülőként, hétvégi házként hasznosultak. Némely ingatlan már igen rossz állapotban van. Megindul az MKKSZ székház legfelső szintje megvételének vizsgálata, miután a tulajdonos KSZSZ az eladásáról ajánlatot tett közzé. Ezzel kapcsolatban felmerül a veszteségesen üzemelő Hajdúszoboszlói üdülők értékesítése, ennek bevételének e célra történő felhasználása. Ezután támogatást kapott a Duna Régió munkaerő-piaci tapasztalatcserével kapcsolatos nemzetközi programban való részvétel, mely 2018-ban indul. 

Boros Péterné elnök beszámolt az előző ülés óta végzett munkáról, mely szerint az elmúlt 3 hónapban 52 rendezvényen, tájékoztatón, egyeztetésen vett részt. Legjelentősebb akció a szeptember 14-i egész napos önkormányzati sztrájk volt, ennek – az előző júniusi 2 órás sztrájkkal együtt – történelmi jelentősége van. Volt KÉF ülés, SZEF Ügyvivő testületi ülés, tárgyalt Szita Károllyal, a Megye Jogú Városok Szövetsége Elnökével, 16 egyeztető megbeszélés volt az összes megyei titkárral, részt vett Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum ülésén is. Veres Ildikó alelnök a tagdíjutalás változását előkészítő eseti bizottság első üléséről elmondta, hogy sok javaslatot megbeszéltek, készül majd egy szabályzat, amely majd segíti a tagdíj-rendszer változását és működését. Ezután Boros Péterné javaslatot tett a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Egymásért alapítvány kuratóriumi tagjainak megbízására, akiknek a 4 éves megbízatásuk novemberben jár le. Az országos állandó munkabizottságok vezetői és tagjai is megbízást kaptak a további munkára, ahol szükség volt rá, ott új tagok kerültek a bizottságokba.

Az alapítvány kuratóriuma: elnöke Fehér József, tagjai dr. Marosi János, Millián György, Rácz Györgyi és Völgyiné Szegedi Ildikó.

Szervezési és Ügyrendi Bizottság (SZÜB): vezető: dr. Marosi János, tagok: Gozman Józsefné, Szabó F. Attila, Zseli Imre, Vajda Melinda.

Üdülési Bizottság (ÜB): vezető: Lukács Vera, tagok: Bartalus László, Hetényi Ferencné.

Kitüntetést Előkészítő Bizottság (KEB): vezető: Szebeni Dóra, tagok: Hetényi Ferencné, Tóbiás Ferenc.

Segélyezést Előkészítő Bizottság (SEB): vezető: Millián György, tagok: Dvorák Ferencné, Kaintz Mária, Medgyesi-Szabó Rozália, Szeltner Mária.

Sztrájkalap Felhasználását Irányító Bizottság: vezető: Árva János, tagok: dr. File Beáta, Kosztolányi György.

Országos szintű feladatokra elnöki megbízatást kaptak hárman, meghatározott feladatkörrel.

Tagnyilvántartási és tagsági kapcsolati ügyek elnöki megbízottja: Gozman Józsefné.

Közkapcsolati, társadalmi kapcsolati ügyek elnöki megbízottja: Hetényi Ferencné.

Gazdálkodási, szolgáltatási, vagyonkezelési, és pályázati ügyek elnöki megbízottja: Fehér József.

Boros Péterné ezt követően tájékoztatta a testületet az MKKSZ 2016. évi költségvetése I. féléves teljesüléséről, majd döntés született a költségvetés kisebb módosításáról. Árva János alelnök a 2017. január-március hónapban esedékes – közalkalmazotti területre vonatkozó – reprezentativitási felméréshez kapcsolódó egyeztetésről adott tájékoztatót. Végül dr. Marosi János előterjesztésében a testület megtárgyalta és elfogadta a Kitüntetési Szabályzat módosítását.

(M.J.)

 

 

 


 

  • A félelem érzése a génjeinkben van. Az egyik legerősebb aggodalmunk az egzisztenciális kiszolgáltatottsághoz kapcsolódik. Amikor dolgozunk (főként alkalmazottként) a munkaerőnket, tudásunkat, képességeinket, és legfőképpen az időnket bocsátjuk áruba. Cserébe fizetést...

  • Kevés hazai kutatás foglalkozik az apákkal, holott szerepük fontos a gyermekvállalási döntésekben is – hangzott el egy minapi konferencián. Nem véletlen, hogy a készülő nemzeti konzultációban a kormány a férfiakat...

  • Hiánypótló és egyedülálló online képzés indul szakszervezeti tisztségviselőknek. A képzés megalkotói olyan ismert és elismert szakszervezeti szakértők, vezetők, akik szerint szemléletváltásra van szükség a magyar szakszervezeti mozgalomban. A szakszervezetek csak...

  •  Egészen sajátos foglalkoztatáspolitikai üzenetet hordoz az adótörvények tervezett változtatása. Az 55 év felettieknek jelenleg járó foglalkoztatási kedvezményt megszüntetik, mondván, a nyugdíjasok jobb lehetőséget kapnak. Gond viszont, hogy ez nem ugyanaz...

  • Ha egy cég vezetése munkaidőkeret alkalmazásáról dönt, az jó eszköz arra, hogy a munkavégzést a cég működésének sajátosságaihoz igazítsa. Ennek a tudnivalóit gyűjtötte össze az Adózóna.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában