Ülés tartott az Országos Nyugdíjas Tanács

Megjelent: 2015. november 24. kedd

Az MKKSZ székházában tartott ülést november 17-én az ONYT, melyen értékelték az elmúlt több mint két év munkáját, megköszönték a tanácsi tagságból visszavonuló tagok munkáját. Új elnökséget választottak, megszüntették a társelnöki rendszert, az ONYT elnöke Gozman Józsefné lett. Végül megválasztották az OV új tagjait. Az ülésen részt vett Árva János, az MKKSZ elnöke.

 

Gozman Józsefné társelnök szóbeli kiegészítőjében elmondja, hogy 2013 májusában alakult az ONYT, 5 munkabizottsággal a hatékony munkamegosztás érdekében, de sajnos ez nem sikerült, jellemzően csak a bizottságok vezetői dolgoztak. Pozitív, hogy minden szabályzatunk időben elkészült, jóvá lett hagyva, melyek megtalálhatok az MKKSZ honlapján. Tagja lettünk a Nyugdíjasok Országos Képviseletének. Beszélt a civil szervezetekkel, klubokkal való kapcsolat felvételének nehézségeiről, az ONYT logójáról, a negyedévenként megjelenő Egészségzónáról, Hírvilágról, a Sajtófigyelőről melyet mindenkinek elektronikus úton eljuttatnak. Kiemelte a kiállítást, melyen a tagok hobbyjából készült alkotásokat mutatták be, a közszolgálati panasznapon való részvételt. A nyugdíjas tagok száma:951 fő, az átlag életkor: 68 év. Ezek az adatok az újonnan kialakított tagnyilvántartásnak köszönhetők.

Többen hozzászóltak, RitzlFerenc kiemelte a megyei titkárok szerepét, nélkülük nehéz lenne összefogni a munkát. Horváth Sándorné szerint a reálisan készített programnak döntő többségét sikerült teljesíteni, és egyre több olyan tag van, akinek a szakértelmére lehet támaszkodni, így biztosítottnak látja az új vezetőséggel a jövő évi program szakszerű elkészítését. Kiegészítette a beszámolót azzal, hogy van olyan önkormányzat, amelyik anyagilag támogatja az alapszervezeteket. 

 

Bukta Tibor elmondta, hogya kormány nem jól áll hozzá a munkáltatók és az érdekképviseleti szervekkel való együttműködéshez. Weisz Zoltán elmondta, hogy 3 választási ciklust megélt, ez a legutóbbi volt a leggazdagabb. Nehéz volt a munka, nem könnyű a megyei titkárokkal dolgozni. A politika betette a lábát a civilek, szakszervezetek világába, melynek következtében nem vagy csak nagyon minimális juttatást kapnak. Zombori Istvánné fontosnak tartotta, hogy az ONYT-nek legyen képviselete, mert a tapasztalat náluk van. Kiemelte a munkamegosztás fontosságát. Úgy érzékeli, hogy megyei szinten kevés az információ, ezen javítani kell. 

Dr. Dobóczky Károly az MKKSZ közösség jelentőségét emelte ki, az egymásra is figyelés képességét köszönte meg és várja el továbbra is. Figyeljünk egymásra – mondta.

Csonka Béla az ONYT SZB elnöke a második napirendi pontnak megfelelően megköszöni az ONYT tagságról lemondott 12 fő munkáját. Továbbvihetőnek tartja az eddig végzett munkát. Hangsúlyozza, hogy nem szabad elveszni-hagyni a tapasztalatot és a rutint, jobban aktiválható testület kell! 

Az elismerések, jutalmak átadása után Teplán Sándorné a tőle megszokott módon egy verssel köszöntött mindenkit, majd jó egészséget kívánva, egy koccintással köszönték meg a visszavonuló tagok munkáját.

Az ONYT ezután választással folytatta munkáját. Ennek eredménye: az ONYT elnöke Gozman Józsefné, az alelnökök Csonka Béla és Tóthné Merth Bernadette. Az elnökség további tagjai: Forgony Ferencné, Horváth Sándorné, Dr. Sárfi Ildikó. A jövőben az Országos választmány tagjai: Csonka Béla, Marosi Jánosné, Tóthné Merth Bernadette, póttagok: Dr. Kádár Ilona, Lencsés Ferencné.

Választás után az új elnök Gozman Józsefné köszönetet mondott, kéri, hogy bízzuk meg az elnökséget a munkabizottságok megalakítására 2016. január 1-i határidővel. Kettő bizottságot (szervezési-és kommunikációs, illetve jogi-és szociális) terveznek létrehozni. Az információt továbbra is küldeni fogja, fontosnak tartja ismét mondani a munkamegosztás fontosságát és a kapcsolattartást mindenkivel!

Marosi Jánosné

 

 


 

  • Kevés hazai kutatás foglalkozik az apákkal, holott szerepük fontos a gyermekvállalási döntésekben is – hangzott el egy minapi konferencián. Nem véletlen, hogy a készülő nemzeti konzultációban a kormány a férfiakat...

  • Hiánypótló és egyedülálló online képzés indul szakszervezeti tisztségviselőknek. A képzés megalkotói olyan ismert és elismert szakszervezeti szakértők, vezetők, akik szerint szemléletváltásra van szükség a magyar szakszervezeti mozgalomban. A szakszervezetek csak...

  •  Egészen sajátos foglalkoztatáspolitikai üzenetet hordoz az adótörvények tervezett változtatása. Az 55 év felettieknek jelenleg járó foglalkoztatási kedvezményt megszüntetik, mondván, a nyugdíjasok jobb lehetőséget kapnak. Gond viszont, hogy ez nem ugyanaz...

  • Ha egy cég vezetése munkaidőkeret alkalmazásáról dönt, az jó eszköz arra, hogy a munkavégzést a cég működésének sajátosságaihoz igazítsa. Ennek a tudnivalóit gyűjtötte össze az Adózóna.

  • Sok cégvezető és munkavállaló nincs tisztában azzal, hány szabadnap adható vagy vehető ki részmunkaidős foglalkoztatásban. A válasz valójában egyszerűbb, mint sokan gondolják: egy szabadnap egy szabad napot jelent, függetlenül attól,...

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában